söndag 2 mars 2014

Majsbröd, inte så mycket socker i

Har länge velat göra majsbröd. Hittade två recept. Ett med mycket och ett med lite socker. Resultatet blev en blandning. Godast nybakt och varmt. Jag micrade det dagen efter och det gick bra det med!


Majsbröd

120 g smör
3 msk socker
2 ägg
2 dl fil
0.5 dl gräddfil
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl majsmjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en form (ca 20x20 cm) och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och blanda i socker. Vispa i äggen ett och ett. Fortsätt vispa i filmjölk och gräddfil. Blanda bakpulver, salt och mjölsorterna och rör sist i det. Häll i formen och grädda i nedre/mitten delen av ugnen i ca 25 minuter. Skär i rutor och servera ljummet.
Det var även gott dagen efter men då micrade jag brödet lite så kändes det nybakat igen.

Fredagsmys...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar