torsdag 20 mars 2014

Lemoncurd med eller utan lakritspulver


Lemoncurd, 2 burkar

2 ekologiska citroner
2 äggulor eko
1 ägg eko
2 dl socker
100 g smör eko

Tvätta citronerna. Riv skalen fint och pressa ur saften.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Vispa i citronen. Sätt skålen över ett vattenbad och låt skjuda i 15-20 minuter och rör hela tiden. Den ska tjockna. Klicka sist i smöret som ska vara tärnat. Häll upp i väl rengjorda burkar. Njut! (Tack ICA för receptet)
Jag ville inte blanda i lakritspulver i själva curden för det var första gången jag gjorde lemoncurd. Jag strödde dock lakritspulver på min majsmuffins och så gott det var! Jag tror att man med fördel kan blanda i ett par tsk ekologiskt lakritspulver i.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar