måndag 10 mars 2014

Chokladcreme med rom och kola

Riktigt krämigt, mustigt och så gott! Grädden till blir väldigt gott. Ev kan man strö lite salt på chokladcremen.

Chokladcreme med rom och kola, 4 glas

125 g mörk kvalitets choklad, idag använde jag Marou
3 ägg
1 msk rom
50 g chokladkola i små bitar (recept här eller använd ex dumle)

Smält chokladen i micro (1 minut i full effekt, rör runt, 30-60 sek till. Om det är små bitar så kan ni röra ut dem).
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör snabbt i äggulorna i chokladen som fortfarande är varm. Tillsätt romen och vänd ner chokladkrämen i äggvitar och vänd runt det tills det är väl blandat. Klicka i kolan och häll i glas. Låt stå i rumstemperatur. Servera med vispad grädde. Lika gott flera dagar efter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar