söndag 4 augusti 2013

Vinbärsmazariner

Mazariner med vinbär i. Helt klart en flipp! Sött möter surt/syrligt. Bra sätt att få användning av alla bär i skördetider.



Vinbärsmazarin, 14 st

Botten
100 g smör/margarin (rumsvarmt)
50 g florsocker
1 äggula
125 g vetemjöl

Fyllning
2 dl vinbär ( jag fördelade 1 dl röda i 7 formar och resterande svarta i de 7 sista formarna)

Topping
100 g riven mandelmassa
40 g smör (rumsvarmt)
2 ägg
0.5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver

Börja med botten. Blanda alla ingredienser och knåda till en deg som skall stå kallt i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut 14 mazarinformar på en plåt eller galler.
Vispa ihop alla ingredienser till toppingen och ställ i kylen medan kakorna förbereds. Ta fram botten, dela den i 14 bitar och tryck ut dem i formarna. Dela upp 2 dl bär i formarna. Ta nu fram toppingen och klicka ca 1 msk på varje form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar