tisdag 27 augusti 2013

Mintkakor

Möra småkakor toppade med after eight. Smaskigt!

Mintkakor, 45 st
 
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
0.5 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Garnering
70 g after eight
40 g mörk choklad (Guido Castagnas 61%)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper på.
 
Jag rörde ihop kakdegen med min KitchenAid (lycklig ny ägare till en). Perfekt deg på bara några minuter:) Rulla bollar, lägg på en plåt och tryck en liten grop i mitten.
 
Grädda mitt i ugnen 10-14 minuter.
 
Låt svalna på plåten.
 
Smält chokladen (ca 30 sek i micron och då la jag varannan after eight och varannan ruta mörk choklad) och klicka på kakorna.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar