söndag 11 augusti 2013

Lyxig kladdkaka

Enkelt att göra. Går fort (dock är den godast dagen efter) och är alltid ljuvlig!


Lyxig kladdkaka

200 g smör
200 g mörk choklad (gärna Guido Castagna gärna 76%)
4 ägg
1.75 dl strösocker
1.75 dl vetemjöl
1 krm mellangrov havssalt
Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram en rund form med avtagbar kant (jag har bakplåtspapper i).
Smält smör. Tag kastrullen från plattan och rör ut den hackade chokladen. Ställ åt sidan. 
Vispa ägg och socker. Vispa ner chokladsmeten och havssaltet. Vänd sist i mjölet.
Häll formen och grädda i mitten av ugnen i ca 14 minuter:)
Den får vara lite "bubblig" längst i kanten men i mitten är den lös därav att den är bäst dagen efter så den får stå till sig.

Denna dag serverade jag med vispgrädde med hackad daim och bredvid hade jag en skål med färska hallon.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar