tisdag 27 augusti 2013

Chokladbrownie med jordnötter

Chokladbrownie extra allt! Den här går inte av för hackor vill jag lova. Jag gillar stark och mycket chokladsmak. För den som vill ha det mjukare och sötare smak kan det vara bra att byta ut den mörka med lite mer mjölkchoklad.



Brownie med sälta

75 g smält mörk choklad, jag använder Guido Castagnas
90 g smör/margarin
2.2 dl socker
2 stora ägg
1.3 dl vetemjöl
2.5 msk kakao, gärna Guido Castagnas
1 tsk vaniljsocker
1 krm mellangrovt havssalt
1 dl salta jordnötter

25 g hackad mjölkchoklad med havssalt, ex fr Gardini

Glasyr
0.75 dl grädde
100 g mörk choklad
25 g mjölkchoklad med havssalt

Sätt ugnen på 190 grader. Ta fram en brownieform, ca 18x20 cm och klä med bakplåtspapper.
Smält den mörka chokladen och låt svalna. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett åt gången. Rör ner den smälta chokladen. Rör ihop mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål och sikta i smeten. Vänd sist i saltet. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Låt svalna. Gör under tiden glasyren. Koka grädden och rör i chokladen. Rör till en jämn fin smet. Låt den stå och stå till sig. Bred ut den hackade mjölkchokladen på kakan och toppa med glasyren.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar