lördag 4 juni 2011

Tryffelkaka med biscotti och hallon!

Tycker ni om tryfflar? Tänk er att äta en jättetryffel och biscotti på samma gång. Det är lika gott som det låter!


Recept Tryffelkaka

3 dl vispgrädde
300 g mörk hackad choklad (Guido Castagnas 76% choklad använde jag. Se till att ha en mild choklad om ni använder hög kakaohalt. Den är god även med en 60% choklad. Guido Castagnas choklad är kanon att baka på)
150 g biscotti (italienska mandelskorpor)
100-150 g hallon (frysta går bra med, låt de ligga framme att tina innan)

Klä en brödform/långpanna med ett bakplåtspapper.

Koka upp grädden och rör i den hackade chokladen. 

Lägg hälften av biscottin i formen och häll på lika mycket av chokladen. Strö ut ca 1/2 av hallonen och lägg på fler lager av biscotti och choklad igen. Varva och toppa med choklad. 

Kyl kakan i ca 6 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar