tisdag 21 juni 2011

Grovt, lite sött och gott bröd med blåbär!

Då lingonen är slut så får blåbär duga. Det gör dem:)



Grova blåbärslimpor, 2 st

10 dl vetemjöl
4 dl grovt rågmjöl ( går även med vanligt rågmjöl)
2 dl solroskärnor
1 dl krossat linfrö
1 dl rågkross
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
8,5 dl filmjölk
1,5 dl mjölk
1,5 dl frysta blåbär (eller färska)
0,5 dl brödsirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 2 avlånga brödformar (ca 1,5 liters formar).

Blanda alla torra ingredienser. Häll i mjölk och filmjölk. Rör sist i blåbären. Häll i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Tag en baksticka för att se att de ej är kletiga i mitten.

Låt de stå i formen i några minuter innan de stjälps upp på galler och låt de kallna under bakduk.

Jag tyckte inte de blev så goda då de varit frysta så frossa i dessa mackor då de är nybakade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar