lördag 18 juni 2011

Cheesecake med citron och nötter

En snabb dessert som alltid är god och fräsch är cheesecake! Passar de flesta. Denna blandades i matberedaren så inget klet och lite att diska efteråt, skönt!


Cheesecake med citron och nötter

1 dl mandel
2 dl hasselnötter
1/2 dl rörsocker strö
50 g margarin
1/2 dl vetemjöl

Cheesesmeten:
200 g phiadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 citron (rivet skal+all saft från den)
1 1/2 dl rörsocker strö

Garnering:
rostade nötter (på bilden valnötter och cashewnötter)
1 krm vaniljsocker
1/2 dl flytande honung

Sätt ugnen på 225 grader. Tag fram en rund form med avtagbar botten och klä den med bakplåtspapper.

Kör mandel och nötter i matberedaren (ska bli finfördelat). Lägg i resten av ingredienserna till botten och mixa. Tryck ut detta i formen och gör en liten kant upp på sidan av formen. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 175 grader när ni tar ut formen.

Gör under tiden cheesesmeten. Häll i phiadelphiaost och creme fraiche i matberedaren och mixa. Häll i resten av ingredienserna och mixa detta. Häll det i den gräddade botten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (i 175 grader).

Häll nötter på en plåt och rosta i ugnen i några minuter (passa dem så det inte bränns). Låt svalna lite och strö sedan ut dem över kakan.

Blanda honung och vaniljsocker och ringla över nötterna.

Dags att servera!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar