måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag! Allt man kan göra med cookies, cookies som de är, cookiessandwich och en enkel smaskig chokladsås att ringla över glassen och varför inte en cookie till?

Då var det alla hjärtans dag! Kärlekens, romantikens dag.... Härligt. Då är det dags att mysa lite extra, göra lite extra god mat. Imorgon får ni se vad det bjöds på här men idag kommer ett tips på en enkel och mycket god efterrätt. Skit i muffinsen idag!...



Chocolate chip cookies!!!! Världens bästa recept (som jag bakat iaf).
Blir ca 40 cookies

200 g smör (margarin går fint när jag skriver smör)
1 1/2 dl farinsocker (saknas det? Ta då strösocker)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl krossade cornflakes (krossa dem inte för mkt om ni vill ha lite tuggmotstånd)
3 dl havregryn
200-300 g mörk hackad choklad (250 g ger mkt choklad och 300.... gott! Ni kan även blanda ex 200 g mörk och 100 g ljus choklad)

Värm ugnen till 200 grader.

Vispa smör, sockersorterna och ägg i en skål.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt, havregryn och chokladen i en annan och häll i smörsmeten.

Tryck i cornflakesen i smeten.

Tag en sked och sleva upp små bollar på plåten (täck med bakplåtspapper först). Mellanrum på ca 5 cm är lagom.

Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg.

Det var recept på sjukt goda cookies. Nu ska det bli en desert!


Sandwich med cookies

Tag två cookies och lägg vaniljglass emellan. Garnera med lite chokladsås! Kanske ett hjärta runt idag? Om ni dessutom vill göra egen chokladsås så är det såååå enkelt och såååå gott.

Det låter simpelt och det är det men jag lovar att det är en kalas efterrätt! Frys resten av kakorna om det blir över.


Chokladsås

1 dl kakao
1 dl strösocker
1 dl vatten

Häll allt i en kastrull och vispa runt allt. Rör om och koka upp. Då det börjar koka vispa i ca 20 sekunder och stäng av plattan och ställ kastrullen åt sidan. Denna är god att servera både varm och kall. Blir det något över så kan ni sätta in det i kylen och mikra det dagen efter (eller dagen efter det).

Om ni väl börjat göra denna är det svårt att tycka om den man köper i butik efteråt... Varning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar