fredag 4 december 2020

Mjuk pepparkaka utan ägg, smakrik och god pepparkaka

 Den här är riktigt god. Så god att receptet behöver skrivas ner för att sparas för alltid:) Om man dessutom serverar med nyvispad grädde blandad med lingonsylt... Aaaaaahhhhh så ljuvligt! Vispa grädde och smaksätt med mängden lingonsylt som du gillar. Varför inte göra små bakelser av dem.



Mjuk pepparkaka i en rund sockerkaksform

100 g smör

2,75 dl socker

5 dl vetemjöl

2 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

2 tsk kanel

2 tsk nymortlad nejlika (helst eller mald men sååå gott det blir med lite större bitar än den malda)

2 tsk ingefära

2 tsk mald kardemumma

3 dl mjölk

1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. 

Vispa rumstempererat smör med sockret. Vispa i mjölk. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta i smörblandningen. Vänd i kryddorna om de ej ramlar genom silen. Vänd sist i sylten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt kakan stå i formen 5-10 minuter innan du stjälper upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar