fredag 4 december 2020

Perfekta biskvier

 Jag är svag för biskvier. Väldigt svag. Jag har gjort många varianter och prövat en massa recept. Den här varianten blev väldigt bra tycker jag.

Botten:

200 g mandel

2 dl socker

2 äggvitor

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Mixa mandeln i en matberedare till det är små bitar kvar. Tillsätt socker och mixa så fint du orkar vänta. Mixa i äggvitorna till det blir en bra massa. Ta två teskedar och klicka ut 20 bottnar. Tryck till dem lite så det blir ca 4-5 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter. Låt svalna lite och lossa från pappret. Ställ dem åt sidan medan ni gör fyllningen.

Fyllning:

150 gram smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm krossat flingsalt

2 äggulor

50 g mörk choklad av god kvalitet

Vispa smör, salt och socker fluffigt. Vispa i äggen och vispa snabbt i chokladen. Fördela krämen genom att göra små torn på bottnarna och förvara dem svalt.

Dekoration

Ca 300 gram valfri choklad, smält och tempererad. Häll i en tesked rapsolja i chokladen för att få den lite mjukare. Eller så den lättare går att äta. Dekorera gärna några med mörk och några med vit eller kanske mjölk och mörk. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Ställ på bakplåtspappret och låt stelna. Går att frysa. Enjoy. PS om ni ej tempererar så missfärgas mjölk och mörk choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar