onsdag 9 december 2020

Havrekakor med russin, vit choklad och kardemumma


Fantastiska havrekakor doppade i vit choklad med kardemumma (goda utan choklad med)

 200 g smör

2,5 dl socker

2 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bikarbonat

4,5 dl havregryn

2 krm salt

rivet skal av en citron

2 dl russin

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram 2 plåtar och klä med bakplåtspapper.

Vispa smör och socker i ett par minuter. Häll alla torra ingredienser i en skål och vänd runt och vispa ner i smöret. Rör sist i skal och russin. Dela degen i 2 bitar. Varje bit ska bli 16 kakor. Rulla till bollar och tryck till dem i handflatan. Lägg på plåtar och grädda dem mitt i ugnen i ca 14 minuter per plåt.

Låt svalna på galler. Då de svalnat så kan man även passa på att smälta vit choklad med smak av kardemumma och doppa halva kakan i. 80 gram som var en chokladkaka räckte till 10 kakor hos mig. Jag använde Rococo. Låt stelna och njut av fantastiska kakor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar