söndag 9 februari 2014

Surdegsbröd med russin

Premiär för jäskorgen och så fint det blev. Inte perfekt men jo för mig perfekt:)


Surdegsbröd med russin, 1 st

25 g jäst
150 g råsurdeg, eko (recept se här)
4 dl kallt vatten
3 dl rågsikt eko
1.5 dl russin
6-7 dl vetemjöl, eko
2 tsk salt

Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt samtliga ingredienser och knåda för hand eller i maskin i ca 5-10 min. Låt jäsa under bakduk i 1-2 timmar.
Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och lägg degen sedan i en jäskorg. Låt jäsa ytterligare en timme under bakduk.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vänd upp brödet på en bakpappersklädd plåt. Grädda mit i ugnen i ca 45 minuter.
Låt svalna på galler. För att få en knaprig skorpa så låt svalna utan bakduk. Förvara brödet sedan i bakduken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar