torsdag 6 februari 2014

Kladdkaka med Rom och kola

Kladdkaka med Rom och kola

100 g smör
100 g mörk kvalitets choklad typ Guido Castagna
2 ägg
1 dl farinsocker
1 krm havssalt
1 dl vetemjöl
1 msk kvalitets kakao typ Guido Castagna
50 g chokladkola i småbitar (för recept klicka här)
0.5-1 msk rom

Smält smör, tag av från plattan och rör ner hackad mörk choklad. Rör tills det är en slät smet. Tag en brödform och klä med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker i en skål, tillsätt chokladblandningen och övriga ingredienser.
Häll i formen och grädda i ugnen i ca 10 minuter. Den ska nätt och jämt ha blivit gräddad:)

Imorgon gör jag en chokladmousse som skall toppa denna ljuvliga kaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar