torsdag 6 februari 2014

En alternativ mousse med smak av kaffe och rom:)



Ett recept till alla er som också får en massa äggvitor över hela tiden.

En alternativ mousse med smak av kaffe och rom:), 4 port

125 g mörk kvalitets choklad typ Guido Castagna
1.5 msk varmt vatten
2 tsk pulverkaffe
1 msk rom
1.5 dl äggvita (ca 140 gram)
0.5 krm salt
3 msk florsocker

Smält chokladen (jag micrar 1 minut. Rör och micrar 1 minut till) Värm vattnet och rör ner kaffepulvret. Rör ner i chokladen. Rör sedan i romen.
Vispa äggvitorna och saltet så det blir vitt och fluffigt. Vispa i sockret. Vänd ner ca 1/4 av äggvitan i chokladsmeten. Vänd sedan i resten. Häll upp i skålar och kyl i några timmar innan servering. Garnera med vispad grädde och små bitar av kladdkaka med rom och kola (se recept här).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar