fredag 1 februari 2013

Brödbullar med solrosfrön och gojibär



Brödbullar med solrosfrön och gojibär, 16 st

50 gram jäst
5 dl ljummen mjölk (37 grader)
250 gram kesella (1 burk)
1.5 tsk salt
0.5 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl gojibär (går att byta till russin)
6 dl grahamsmjöl
8.5 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Häll lite mjölk på och rör tills jästen löst sig och häll sedan i resten av mjölken. Rör i kesella, salt, frön, bär och grahamsmjölet. Rör sist i vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Spara en halv dl vetemjöl att strö uppe på degen under jäsningen. Degen ska vara lite kletig.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Ta upp degen på bordet och dela i 2 bitar. Knåda degen och dela i 8 bitar per degklump (totalt 16 bullar). Lägg bullarna på en bakpappersbeklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar