fredag 1 februari 2013

Blåbärsmaränger

Idag blir det marängsviss med blåbärsmaränger till fredagsmyset. Lätt att göra och det passar så bra med blåbär i! Tyvärr är jag för bra på att röra så de blir sällan marmorerade och fina när jag bakar....



Blåbärsmaränger, 18-20 st

3 äggvitor
2 dl strösocker
0.75 dl frysta och tinade blåbär

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa hela tiden. Vänd sist i de tinade blåbären och dess saft. Gör inte som jag och rör för mycket för då blir de bara ljusblå istället för fina marmorerade:) De smakar dock lika gott.

Grädda i mitten av ugnen i ca 2-2.5 timmar. Jag tog ut mina efter 2 timmar men man kan behöva 2.5 timmar beroende på ugn. Håll koll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar