lördag 4 augusti 2012

Supergoda kardemummamuffins med sylt i, sa jag att det är grahamsmjöl i?

Supergoda kardemummamuffins med sylt i, 9 st



2 ägg
2 dl socker
1.5 dl vaniljyoghurt
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
0.5 tsk mellangrovt havssalt
1 tsk sylt/marmelad per muffins (jag använde hemmagjord sylt av vinbär och hallon)

Sätt ugnen på 225 grader. 

Sätt fram muffinsformarna (jag använde 6 silikonformar och satte i en muffinspanna och fyllde ut med muffinsformar i pannan.

Mortla kardemumman och häll alla torra ingredienser i en bunke och rör (dock ej strösockret).

Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vispa i yoghurt och olja.

Vispa försiktigt i de torra ingredienserna.

Fyll muffinsformarna till hälften, lägg en tsk sylt/marmelad i och fyll på med smet. Lämna dock lite plats då de så klart växer i ugnen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar