söndag 19 augusti 2012

Hallonbullar och krämbullar med hallon, ljuvligt!

Söta goda bullar med syrliga goda hallon. Hallon är ju söta med men i bullar känns de mer syrliga. Mums!



Krämbullar med hallon, 46 st

50 gram jäst
150 gram margarin
5 dl mjölk
2 dl socker
1 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:
vaniljkräm gjord på 6 dl mjölk
färska hallon

Smält margarinet och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av mjölk/margarinet. Häll sedan i resten. Häll i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Gör under tiden vaniljkrämen. Gör egen eller snabbmarsan. Då det svalnat rör i färska hallon. Ta ordentligt med hallon. Det blir otroligt syrligt och gott!

Dela degen i 2 bitar. Varje bit blir ca 23 bullar. Kavla ut en bit lägg på någon matsked fyllning, nyp igen bullen ordentligt och lägg den i en bakform på plåten med den ihopnypna delen neråt.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter till.

Sätt ugnen på 225 grader.

Man behöver inte pensla bullarna men vill ni ha blanka fina bullar så penslar ni med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Låt svalna på galler.

Går fint att frysa.

Vid servering så smälter ni smör och penslar bullarna med och doppar dem sedan i strösocker.


Bullar med mandelmassa och hallon, 46 st




50 gram jäst
150 gram margarin
5 dl mjölk
2 dl socker
1 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl


Fyllning:
100 gram smör/margarin
150 - 200 gram mandelmassa
färska hallon

Smält margarinet och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av mjölk/margarinet. Häll sedan i resten. Häll i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

Riv mandelmassan grovt. Blanda smör och mandelmassa.


Dela degen i 2 bitar. Kavla ut en bit till en rektangel och bred på hälften av fyllningen. Strö färska hallon på. Rulla ihop den till en rulle och skär ca 23 st (välj själv hur många:)) bitar. Lägg på bakformar.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter till.

Sätt ugnen på 225 grader.


Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö pärlsocker på.

Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Låt svalna på galler.

Går fint att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar