lördag 4 augusti 2012

En blandning av sylt och marmelad gjord av hallon och vinbär

Skördetid är rolig tid. Dock resulterade gårdagen i 5 fästingar. Där är nackdelen med denna tid då jag även plockar mycket svamp och blåbär i skogen... Men men. Imorgon ska jag plocka en massa hallon och tänkte då pröva att göra något av det i min bakmaskin...

Idag är resultatet både hallon och vinbärsmarmelad / sylt.

En blandning av sylt och marmelad gjord av hallon och vinbär, 1.5 L

400 gram hallon
600 gram röda vinbär
1 kg strösocker
Saften av 1 stor citron

Häll bären i en stor gryta och låt koka försiktigt så de mosar till sig.

Rör i socker och citron och låt koka försiktigt i ca 20 minuter för sylt och ca 30 minuter för marmelad.

Skumma vid behov.

Häll upp i rena burkar och frys det som inte skall användas.

God som den är men detta är fyllningen i mina goda kardemummamuffins med marmelad. Passar även utmärkt i hallongrottor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar