söndag 19 augusti 2012

Snabbröd till bakmaskinen, 1 timme sen är det klart!

Ett bröd som passar till alla tillfällen! Idag fick vi gäster och vips så var ett bröd klart. Detta är ett ganska kul recept för ni smaksätter själva med en färskost. Tidigare har jag haft en ananasost vilket var kanongott men det blev ganska sött. Idag smaksatte jag med en färskost med lax och pepparrot. Det blir ett litet bröd. Jag väljer alltså Litet bröd 1.



Snabbröd med färskost

230 ml vatten
50 gram färskost (ananas är god, lax/pepparrot är god)
1.5 msk socker
2/3 tsk salt
300 gram vetemjöl
110 gram rågsikt med vetemjöl (använde icas ekologiska)
3 tsk torrjäst

Häll i allt i rätt ordning i bakmaskinen och tryck Litet bröd 1. Tar 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar