söndag 19 augusti 2012

Kladdkaka med hallon, går bra med både färska och frysta hallon.



Kladdkaka med hallon, perfekt kombination

200 g margarin
200 g mörk choklad (Guido Castagna 76% kakaohalt är ljuvlig i)
4 ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm mellangrovt havssalt
1-2 dl hallon

Smält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan. Rör tills chokladen är smält i smöret. Låt svalna ngt.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant. Alt lägg bakplåtspapper in en form.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i saltet och sedan chokladblandningen.
Sikta ner mjölet. Häll upp i formen, strö på hallonen och tryck ner dem något. Vill ni kan ni även blanda i hallonen  i smeten men tårtan blir finare då de är uppepå.
 Grädda i nedre delen av ugnen i ca 14 minuter. Passa tiden!!!! Den ska vara kladdig.

Detta är en kul present att ge bort. Köp en form på loppis:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar