fredag 1 juni 2012

Bullar med mandelmassafyllning




Bullar med mandelmassakräm, 40 st

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor som skall stötas
ca 14 dl vetemjöl (jag måttar aldrig utan jag häller i rör om, häller i osv tills det är bra konsistens)

Fyllning 
150 g mandelmassa
75 g smör el margarin

Garnering
1 ägg
Pärlsocker

Smält margarinet och häll i mjölken. Detta ska vara fingervarmt, 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll lite av vätskan och rör ut jästen. Häll sedan i resten av vätskan.
Häll i resten av ingredienserna och knåda till degen är slät och blank. 
Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter.

Mixa fyllningen till en smet.

Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel och häll på fyllningen (hälften på var deg). Bred ut den och rulla ihop till rullar. Skär dem i 20 bitar per rulle och lägg i bakformar. Låt jäsa ca 30 minuter till under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och häll på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Låt svalna på skärbrädor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar