onsdag 27 april 2011

Läfsor/stekpannebröd

Detta var favoriterna när jag och mina syskon var små


Läfsor, 20 st

5 dl filmjölk
1 1/2 dl sirap
2 tsk mald fänkål
2 tsk mald anis
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 1/2 l rågsikt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Häll över filmjölk och sirap.

Knåda och rulla till en rulle som delas i 20 bitar.

Kavla med kruskavel så de är ca 0,5-1 cm tjocka.

Stek dem i stekpanna utan något fett i pannan. Det räcker med ett par minuter per sida.

Mums de är lätta att göra inte så kletiga och såååååå ljuvliga! Ni som inte gillar söt smak så minska sirapsmängden. Jag älskar sött och dessa med smör och ost är att rekommendera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar