tisdag 26 april 2011

Fyllda bröd - picknickbröd, passande till sallad eller buffébordet

Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. En wow faktor på bordet. 



Fyllda bröd med mozzarella och salami

2 bröd

5 dl mjölk
50 g jäst
75 g smält margarin
2,5 tsk salt
2 msk honung
14 dl vetemjöl

Fyllning
100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka
4 tunt skivade tomater
2 skivade mozzarellabollar
1/2 dl hackad färsk oregano
lite flingsalt att strö på

Värm mjölken fingervarmt och häll över jästen. Rör tills det är löst. Häll i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.

Dela degen i 2 lika stora delar. Kavla ut till en rektangel ca 0,5 cm hög. (Min blev lite större än en Ikea skärbräda (den mjuka)) Lägg på fyllningen och rulla ihop likt en rulltårta.

Forma en krans och tryck ihop ändarna. Låt jäsa under bakduk på en bakpappersklädd plåt i ca 20 minuter. 
Pensla med vatten och strö lite flingsalt på.

Grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader. Sänk värmen till 200 trader efter ca 10 minuter och grädda då i ca 20 minuter till. Låt svalna under duk. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar