Lätta att röra ihop och allt får plats på en plåt. Kan med fördel dekoreras med ringlad choklad eller siktat florsocker men goda precis som de är. Blir lite som en blandning av en brownie och en småkaka.
200 g vetemjöl (ca 3,3 dl)
1 tsk bakpulver
25 g kakao (ca 3,5 msk)
0,5 tsk kanel
0,5 tsk mald nejlika
0,5 tsk salt
100 g strösocker (1,2 dl)
100 g neutral olja (gärna raps)
70 g kallt starkt kaffe
100 g mörk smaskig choklad, hackad i småbitar (mörk choklad brukar vara mjölkfri men vill ni inte ha mjölkfri kan ni ta vilken choklad ni vill)
Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser så de är klumpfria, rör ner olja, kaffe och choklad och rör ihop. Dela degen i 2 delar och rulla ut till två rullar (så de får plats längs hela långsidan på plåten). Rulla dem i rörsocker eller farinsocker, platta till dem så de blir ca 5 cm breda. Skär varje bit i 10 kakor och lägg dem på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen exakt 10 minuter. Låt svalna och njut av smaskiga mjölkfria kakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar