Knapriga galet goda chocolate chip cookies, 18 st
150 g vetemjöl
90 g riven kokos
80 g farinsocker
35 g strösocker
40 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g rapsolja (neutral)
15 g vatten
1 tsk vinäger
80 g hackad choklad (mörk eller mjölk, ta mjölkfri choklad för att få mjölkfria kakor)
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop olja, vatten och vinäger i en skål och rör i mjölblandningen och chokladbitarna. Krama ihop 18 bollar och lägg så glest det går på en plåt. De är lite torra och man tror att de ska gå sönder... Grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Låt svalna på plåten och sedan är det bara att smaska på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar