torsdag 14 augusti 2025

Chokladbollscookies, veganska och alldeles underbara

 Ett smidigt recept som bara rörs ihop med slev, rullas till 18 bollar, doppas, gräddas och smaskas! De är galet goda och ni kan själva variera vad ni vill rulla dem i. Jag rullade hälften i kokos och hälften i pärlsocker, varför välja.


Chokladbollscookies, 18 st

200 g vetemjöl

60 g havregryn

40 g högkvalitativ kakao (Testa gärna Marou)

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

3 tsk vaniljsocker

100 g farinsocker


75 g avsvalnat kaffe

100 g strösocker

125 g rapsolja, en neutral


Rullas i: kokos eller pärlsocker eller det du gillar bäst

Sätt ugnen på 175 grader (vanlig över- och undervärme). Ta fram en bakpappersklädd plåt.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke (ej strösockret). Jag brukar ta en visp och se till att det inte finns klumpar av bakpulver eller kakao i mjölmixen som blir.

Vispa kaffet med strösockret så sockret löses upp och vispa då i oljan. Vänd sedan ner detta i mjölmixen. Dela upp i 18 bitar, rulla dem till bollar och rulla i kokos eller pärlsocker. Tryck till dem lite på plåten. Grädda mitt i ugnen i 14 minuter. Låt svalna på plåten. Hoppas de smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar