fredag 17 december 2021

Rockyroad med rostade solrosfrön och hemlagad kola


 Rockyroad med rostade solrosfrön

300 gram smält choklad

1,5 dl små klippta marshmallows

1,75 dl saltade rostade solrosfrön (för att rosta själv se nedan)

12-15 kolor (hemlagade eller ex dumle)

Om du vill ha extra krydda så vänd i 1 tsk lakritspulver eller kanel i chokladen

 

Börja med att rosta solrosfröna med 2-3 krm salt i en stekpanna. Passa och vänd ofta. Häll i en matsked vatten och rör runt så saltet fastnar på fröna. Stek på tills allt vatten dunstat.


Smält chokladen över vattenbad. Rör i övriga ingredienser men spara lite av allt till dekoration. Häll upp i en form ca 20*20 cm, låt svalna. Skär i bitar och njut.


Recept på övriga godsaker finns även de på Fikaerica

Kakao, lakritspulver, nibs hittar ni här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar