fredag 17 december 2021

Kola och fudge i samma recept!

 Om du inte kan välja om du vill ha kola eller fudge så varför inte göra 50/50? Ena halvan är klar kola. Resterande i kastrullen rör du i vit choklad tills chokladen smält. Det krävs lite bearbetning då det inte smälter så lätt och vips så har du en god fudge!

Kola och fudge i samma recept

 

100 g smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

 

Till fudgen: 50 g vit choklad, 1 krm malen kardemumma

 

Koka alla ingredienser till kolan till 124 grader. Gör gärna kulprovet för att se att det är klart. Häll hälften i en brödform klädd med bakplåtspapper. Nu är kolan klar!


Resterande smet rör i 50 g riven choklad och kardemumman och rör tills chokladen smält. Häll upp i en form och nu är fudgen klar.​


Låt det svalna och skär sedan i lagom stora bitar. Jag brukar slå in mina i smörgåspapper. Står sig fint och länge i kylen.


Kolan är utmärkt för att användas i andra bakverk som rockyroad och muffins.


Andra goda smaksättningar än kardemumma är lakritspulver, kakao, mörk eller mjölkchoklad, kokos och lime, apelsin, kakaonibs och pepparmyntsolja.


Kakao, lakritspulver, nibs hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar