torsdag 16 december 2021

Juliga chokladkakor med vit choklad och polkagris

 Juliga chokladkakor med vit choklad och polkagris, 40 st


150 g rumsvarmt smör

2,5 dl socker

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

0,5 tsk bikarbonat

2 krm salt

(kan även kryddas med 1 tsk lakritspulver eller 0,5 tsk kardemumma)

Garnering 

100 gram vit choklad 

1-2 krm mald kardemumma

Krossade polkagrisar

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram 2 bakplåtspappersklädda plåtar. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål.

Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget. Sikta i de torra ingredienserna. Rulla ca 40 bollar och platta till dem. Fördela dem på 2 plåtar och grädda dem var för sig mitt i ugnen under ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

Smält chokladen i micron, rör ner kardemumma och pensla på ena sidan av kakorna och strö över polkagriskross.


Kakao, lakritspulver, nibs hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar