söndag 7 juli 2013

Kalljästa frallor/chokladfrallor

Så bekvämt att kunna blanda ihop degen på kvällen och låta den jäsa i kylen under natten. Dessutom ingen knådning utan bara klicka ut på plåtar på morgonen och strö på det som är gott. Idag då min chokladälskande familj kommer strödde jag Guido Castagnas mörka choklad, fiberberikade havregryn och linfrö.




Kalljästa frallor/chokladfrallor, 10-12 st

25 gram jäst
5 dl kallt vatten
1.5 tsk salt
1.5 msk mörk sirap
2 dl grahamsmjöl
8dl vetemjöl

Till garnering
50-60 gram mörk choklad
1 dl fiberberikade havregryn
0.5 dl linfrö

Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt resten och rör om ordentligt. Degen är kletig. Täck med plastfolie och ställ i kylen under natten (det räcker med en vanlig plastbunke). 
På morgonen sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och bakplåtspapper och strö mörk hackad choklad, fiberrikade havregryn och linfrö på. Klicka ut 10-12 frallor och strö över samma sak igen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar