måndag 14 januari 2013

Supermjuka och goda äpplemuffins

Äpplemuffins, 12-14 st


Äpplemuffins, 12-14 st

4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt (ta mellangrovt salt om ni gillar en mer markant salt smak till söta bakverk!)
2 dl socker
1 tsk kanel
5 dl hackade äpplebitar (frysta var mina)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (gärna raps)


Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa samman ägg, mjölk, olja.
Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör sist i äpplebitarna.
Fördela smeten i 14 muffinsformar (jag tar silikonformar numera )
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar