måndag 14 januari 2013

Rulltårta med smörkräm och plommonsylt



Rulltårta med smörkräm och plommonsylt

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning
smörkräm: 75 gram smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

samt 2 dl plommonsylt

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta i det i äggblandningen. Rör försiktigt. Rör sist i mjölken. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Håll koll så den inte bränns.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och drag av det gamla pappret. Om det sitter fast kan ni pensla med kallt vatten på baksidan av pappret.
Låt svalna under plåten.
Rör ihop fyllningen. Vispa smör och florsocker. Rör i vaniljsockret och äggulan. Bred på krämen då kakan svalnat och bred ut sylten ovanpå. Rulla ihop och njut. Ställ den gärna i kylen en stund innan så den får stå till sig lite.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar