tisdag 18 september 2012

Vit och mörk kladdkaka med hallon

En sats kladdkaka med mörk mustig choklad och en sats vit söt kladdkaka, några dl frysta hallon så får ni två ljuvliga kladdkakor!



Vit och mörk kladdkaka med hallon och havssalt, 2 st!

Mörk kladdkaka:
200 g margarin eller smör
200 g mörk choklad (jag använde Guido Castagnas Ghana)
1.5 dl strösocker
4  ägg
2.5 dl mjöl
1 krm mellangrovt havssalt

4 dl hallon


Vit kladdkaka:
200 g margarin eller smör
200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna)
1.5 dl strösocker
4 ägg
2.5 dl mjöl
1.5 krm mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä två formar med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formarna (kan vara gott att använda kokos isf).

Tag fram två kastruller och häll 200 gram smör i vardera. Smält smöret. Tag av från plattan och rör i hackad choklad. Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Rör tills allt är smält. Den vita chokladen är lite lurig att smälta men vispa den efter ett tag med en visp så löser den sig.

Tag fram två bunkar och knäck 4 ägg i vardera bunke. Häll 1.5 dl socker i varje. Vispa. Häll i saltet. 1.5 krm i den vita och 1 krm i den mörka. Vispa nu ner chokladblandningen. Den vita i den med 1.5 krm salt och den mörka i den andra. Rör ner 2.5 dl siktat mjöl i vardera bunke. OBS använd 2 vispar:)

Häll nu hälften av den mörka i vardera form.

Strö över ca 2 dl hallon över var kaka och toppa med den ljusa kladdkakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter. Den ska vara kladdig så Låt den ej stå över 25 minuter...

Bild kommer senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar