söndag 31 juli 2011

Frukostbröd måste vi ha! Idag bjuds det på havrefrallor!


Havrefrallor, 22 st

75 g margarin
6 dl mjölk
75 g jäst
0,5 dl farinsocker
1 tsk salt
5 dl havregryn
3 dl rågsikt
ca 12 dl vetemjöl

Smält margarinet. Häll i mjölken och värm så det blir fingervarmt (ca 37 grader). Smula jästen i en bunke och häll mjölkblandningen över. Rör tills jästen har löst upp sig.

Häll i farinsocker, salt, havregryn och rågsikt.

Rör sist i vetemjölet. Knåda till en smidig deg.

Jäs under bakduk i 30 minuter.

Tag fram två fat. Häll mjölk på det ena och havregryn på det andra.

Dela degen i 2 delar. Varje del rullas till en rulle och skär 11 bitar av varje rulle. Rulla varje bit till en brödbulle, doppa toppen i mjölk och tryck sedan ner ytan i havregrynen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.

Jäs under bakduk i 30 minuter.

Då det är ca 15 minuter kvar så sätt ugnen på 225 grader.

Grädda mitt i ugnen i ca 11 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar