onsdag 27 juli 2011

Vallmomuffins/cupcakes med citronglasyr alt smörkräm med hallon

Vallmomuffins med citronglasyr eller kanske en smörkräm med hallon på? Denna kan ni göra i en vanlig rund sockerkaksform med. Grädda då i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 40 minuter. Glasyr på den: 2 msk vatten, 2-3 dl florsocker och lite saft från 1 citron.


Vallmomuffins, 14 st

150 g margarin
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 dl vallmofrön (har använt vita, blå går fint med)
rivet skal av 1 citron

Glasyr:
1 msk vatten
saft av citron enl smak och konsistens
3 dl florsocker
karamellfärg

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält margarinet och ställ det åt sidan så det svalnar ngt.

Rör ihop mjöl, bakpulver och vallmofrön i en skål. 


Vispa ägg och socker i en annan. Häll i citronskal och smör.

Vänd sist i mjölblandningen.

Häll upp i muffinsformarna (ställ muffinsformar i en muffinsplåt så blir formen fin på dem).

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. 


Blanda ihop alla ingredienser till glasyren. Se till att den blir ganska tjock så den ej rinner av muffinsen. Ringla på då muffinsen svalnat.

På bilden nedan så har jag tagit smörkrämen med hallon som jag har på mina whoopie pies, se receptet under rubriken Whoopie Pie.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar