Romchokladen höjer faktiskt hela kakan till en ny höjd. Även de som inte gillar choklad med alkoholsmak tyckte det var ett perfekt tillbehör då smaken blev kraftigare och fylligare. Naturligtvis kan man äta drömtårtan precis som den är!
Drömtårta med pepparkakssmak och en rom-chokladkräm
3 ägg
1 3/4 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao, Marou har fantastiskt kakao, den finns här
1 tsk bakpulver
1 tsk pepparkakskrydda
Krämen
110 g smör
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 små äggulor
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj med lite mild rapsolja.
Förbered genom att strö kokos (eller strösocker) över ett ytterligare ett bakplåtspapper på bänken som kakan ska läggas på då den är färdiggräddad.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten. Rör försiktigt.
Tag en slickepott och bred ut smeten över bakplåtspappret. Jag brukar lämna ett par cm åt alla håll.
Grädda i max 5 minuter i mitten av ugnen. Stå och vakta för det går fort! Stjälp upp kakan på bakplåtspappret som du förberett. Drag av det gamla bakplåtspappret och låt svalna.
Nu gör vi krämen:
Rör smör och socker poröst och tillsätt resten av ingredienserna. Bred på kakan och rulla ihop den. Låt den stå en stund innan servering. Den är nästan ännu godare dagen efter det och dagen efter det:-)
Romchokladkräm:
8 rompraliner, Olivas goda finns här
2-3 msk grädde
Smält pralinerna över vattenbad och ta av från spisen. Vänd försiktigt i grädde.
Dekorera med:
Bernardis vackra chokladlinser i hjärtform, finns här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar