onsdag 12 juli 2023

Sommardessert, när du inte har tid att fixa, chokladdoppade jordgubbar

 Sommarlyx är väl ändå choklad och jordgubbar. Egentligen behövs det inget mer. Du smälter 100 gram choklad till en ask jordgubbar. Du kan smälta i vattenbad på spisen eller i micron. Se nedan hur. Ställ fram ett fat med gubbar, en skål med smält choklad och en massa små gafflar så kan alla vid bordet själva doppa sin jordgubbe. Om ni vill skoja till det så ta fram strössel och låt de som vill dekorera sin chokladdoppade frukt. Kan serveras med grädde och eller glass. Jag är svag för chokladdoppad banan och päron så varför inte utöka fruktfatet med banan och päron.

God choklad finns här:


Alt 1 - vattenbad. Bryt chokladen och lägg i en rostfri bunke. Sätt bunken i en kastrull med vatten som värms till det sjuder. Rör i chokladen tills den smält. Se då till att inte vattnet tar sig i chokladen. Kokar vattnet för häftigt så kan ni sänka värmen eller hälla i lite mer vatten i kastrullen. Lyft ur bunken då chokladen smält.

Alt 2 - micron. Lägg chokladen bruten i bitar i en skål (som tål micro). Värm en minut runt 600 W. Ta ut (akta då skålen kan vara varm) och rör runt med en sked. Sätt in i micron igen och kör 30 sekunder till. Ta ut och rör. Kanske kan du röra ut all choklad men om det behövs så kör du 15-30 sekunder till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar