söndag 5 april 2020

Påskbakelse 2020


Kladdkaka på rubychoklad

En fin liten påskbakelse med fina smaker. Rubychokladen som är lite syrlig och fruktig med en blandning av lite kokos och mandel. Det mesta passar med lite grädde och det här är verkligen inget undantag. Jag har valt att dekorera med ägg och kaninöron. I detta recept gjorde jag på glutenfria mjölalternativ. Ni kan även byta ut till 1.75 dl vetemjöl. Beriksson har en fantastisk rubychoklad från Rococo, se beriksson.se. Den vackra rosa färgen försvinner dock så vill man ha rosa muffins så får man färga med hushållsfärg eller lite rödbeta.

Recept till 12 kladdkakemuffins
80 gram smält smör
80 gram rubychoklad
1.5 krm rosa himalayasalt eller havssalt
2 ägg
1.5 dl socker
1 dl mandelmjöl
0.75 dl kokosmjöl
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram en muffinsform och sätt muffinsformar i. Alternativt använder ni silikonformar. Smält smöret och tag kastrullen från plattan, rör i hackad choklad. Rör tills det smält. Vispa ägg och socker lite snabbt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd först i chokladblandningen i äggskålen. Vänd sist i de torra ingredienserna. Häll upp i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.



Dekorera då de svalnat med vispad grädde och fina ägg eller kaninöron. För att göra kaninöron så klipper ni en marshmallow snett över. Från ett hörn till ett annat. Blandar lite strösocker med röd hushållsfärg och doppar den klippta ytan i sockret. Enkelt och riktigt snyggt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar