tisdag 17 mars 2015

Brownies som småkaka


Brownies som småkaka,  20 st

200 g mörk choklad 
40 g smör
2 ägg
1 äggula
150 g socker
1 tsk äkta vaniljpulver 
35 g vetemjöl 
1/4 tsk bakpulver 
150 g blandad mörk och ljus choklad, hackad 
Rivet skal av en apelsin

Smält smöret i en kastrull och häll i chokladen och rör tills det är smält. Vispa ägg och båda sockersorter pösigt i maskin ca 15 minuter. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i. Vänd i resten av ingredienserna. Låt stå i ca 10 minuter. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (el 200 grader vanlig).
Klicka ut en msk stora klickar på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 9-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar