onsdag 11 mars 2015

Semlebullar, släta bullar

Fick aldrig iväg receptet förrän nu tyvärr men det var ett bra recept... Mjuka goda släta bullar ska ej glömmas. Goda som de är, gör dem till semlor, bred en glasyr på, Pensla med smör och strö över socker. Ni hör vilka bra bullar:)


Släta bullar, 20-24 st

50 g jäst
200 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 ägg
1 grovrivet äpple
1.75 dl socker
0.5 tsk salt
0.5 tsk hjortronsalt
Ca 16 dl vetemjöl

Smula jäst i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt detta bli fingervarmt. Tillsätt ägg, äpple, socker, salt, hjortronsalt och hälften av mjölet. Kör gärna med degkrokar. Tillsätt resten av mjölet, strö lite mjöl över och låt jäsa under duk i 30-45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 20 bitar. Gör till runda bullar och låt jäsa på bakplåtspappersklädda plåtar i ca 20 minuter. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar