måndag 26 januari 2015

Smulkaka med röda vinbär och vit choklad

Smulkaka med röda vinbär och vit choklad

150 g smör/margarin rumstempererat
1.5 dl socker
4 dl vetemjöl eko
3 tsk bakpulver
1 ägg eko

Fyllning
2.5 dl frysta röda vinbär
50 g hackad vit choklad (gärna Guido Castagna)
50 g smör
1.5 dl havregryn eko
1 dl socker


Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form med bakplåtspapper ca 20x30 cm.

Vispa smör och socker. Vispa i mjöl och bakpulver (blanda i bakpulvret i mjölet innan). Vispa sist i ägget. Tryck ut degen i formen (är lite kletigt).

Strö över vinbär och vit choklad.

Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn och socker. Strö över strösslet över kakan.

Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar