torsdag 15 januari 2015

Kärleksmums med apelsin / snoddas med apelsinkräm

Kärt barn har många namn. Jösses så gott det är. En kaka man aldrig blir besviken av.



Kärleksmums med apelsinkräm

150 g smör/margarin
2 ägg (eko strl L)
2 dl socker
4.5 dl vetemjöl eko
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao (gärna Guido Castagnas)
2 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk eko
50 g mörk hackad choklad (jag använde Kallaris 80%)

Glasyr
75 g smör/margarin
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3.5 dl florsocker eko
rivet skal av en ekoapelsin

Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 utan).
Tag fram en långpanna med mått 30x40 cm och klä med ett bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Häll mjölken i smöret och vänd i detta i äggsmeten. Sikta i mjölblandningen och vänd i. Vänd sist i de hackade chokladbitarna. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter (känn med sticka så den är torr). Låt svalna.

Nu gör vi glasyren. Smält smöret, rör i resterande ingredienser. Bred ut på kakan och strö kokos över. Vänta tills den stelnat och skär sedan i bitar. 
Enjoy! Ps. Går fint att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar