onsdag 10 december 2014

Pepparkakswhoopies



Pepparkakswhoopies, Whoopie pies, 30 st

100 g rumsvarmt smör eko
2 1/4 dl farinsocker
1 ägg eko
2 1/4 dl mjölk eko
4 dl vetemjöl eko
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eko
1.5 tsk mald kanel
1.5 tsk mald nejlika
1.5 tsk mald ingefära
1.5 krm havssalt

Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa smör och socker. Vispa i äggen och sedan mjölken (det blir grynigt). Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa i det. Klicka ut ca 60 små kakor på två-tre bakplåtspapper. Grädda plåtarna en och en i mitten av ugnen i 7-10 minuter (beror på strl).



Nu gör vi krämen. Vispa 200 g smör med 150 g florsocker (1 dl väger ca 60 gram). Pressa saften från 1.5 dl lingon och vispa i krämen. Spritsa på en kakhalva och lägg över ett lock. Förvara i kylen och om ni vill frysa så strunta i att göra krämen nu utan lägg på den vid servering.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar