fredag 28 november 2014

Tårta till första advent, vit choklad, lingon och kanel! Adventstårta.


Underbara jul och allt som det för med sig! Min sommartårta innehåller vit choklad, röda vinbär och flingsalt. Jag som inte ens gillar vit choklad och vinbär... Nu tänkte jag göra julvarianten och då var smakerna givna vit choklad, lingon och kanel! Fungerar fint!


Adventstårta

200 g margarin eller smör
200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna, ljuvlig)
1.5 dl strösocker
3 stora eller 4 små ägg
2.5 dl mjöl
0.5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)
2 dl frysta lingon blandade med 2 tsk kanel

Smörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vita chokladen bruten i bitar. Rör ordentligt för det tar lite tid.
Vispa socker och ägg i en skål och häll sedan i smörblandningen som bör ha svalnat något. Rör ner salt och mjöl. Vänd sist i lingonen och häll upp smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Garnera med siktad florsocker och lingon. Servera med en klick grädde och ev kan ni pudra lite kanel över grädden.

2 kommentarer:

  1. Är det ok att baka den dagen innan den ska ätas?

    SvaraRadera
  2. Hej! Ursäkta så sent svar! Tiden rinner iväg... Den går allderles utmärkt att baka både en och två dagar i förväg! Jag bakar ofta kladdkakor och fryser ner. Sedan är det bara att ta upp den samma dag som den ska serveras. Ta till exempel upp den på morgonen om den ska serveras på eftermiddagen. Hoppas den smakade!

    SvaraRadera