måndag 24 november 2014

Julcupcakes, smak av pepparkaka, toppad med lingonmousse

Här har jag tagit allt gott och blandat. Det blev..... GOTT! Mjuk pepparkaka i muffinsformar, lite värmländska lingon, italiensk vit choklad och toppad med lingonmousse.

Julcupcakes med lingonmousse, 12 st

100 g smör/margarin
2 dl farinsocker
2 ägg eko
1.5 dl filmjölk eko
3 dl vetemjöl eko
1 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
50 g hackad vit choklad (ex Guido Castagna)
0.5 dl frysta lingon

Lingonmousse

2 dl lingon
0.5 dl socker eko
50 g hackad vit choklad (ex Guido Castagna)
2 dl vispgrädde eko
1 dl turkisk yoghurt eko

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ fram muffinsformar.
Vispa smör och socker. Tillsätt ett ägg åt gången. Häll i filmjölken. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd sist i choklad och lingon. Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min.

Lingonmousse gör du såhär: Koka upp lingon och socker. Rör sedan på låg värme tills sockret smält.  Häll i chokladen och rör tills den smält. Låt svalna.
Vispa grädden och vänd i yoghurten. Vänd i detta i lingonröran. Ställ in i kylen i minst 4 timmar och sedan är det bara att spritsa på.

Bild kommer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar