söndag 3 november 2013

Kalljästa frallor, lite grovt iallafall

Supergoda frallor. En vardagslyx att kunna äta nybakt snabbt på morgonen.

Kalljästa frallor, 10 st

25 g jäst
5 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
1,5 msk mörk sirap
1 dl havregryn
2,5 dl fullkorn dinkelmjöl
6,5 dl vetemjöl

Smula jästen och lös med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och rör runt. Det är klibbigt. Sätt på plastfolie på bunken och låt jäsa i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader på morgonen. Klä en plåt med bakplåtspapper och strö havregryn på plåt och uppepå frallorna som du klickar ut i 10 st klumpar. Jag strödde även lite pumpafrön på. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan svalna på galler.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar